A funtineli boszorkány

A funtineli boszorkány

A funtineli boszorkány

nuca_oregen.jpg
"Dán Xavér leült az asszony lábaihoz a kőre. Sóhajtott.

 - A szemináriumban azt tanították, hogy aki jó keresztény, idvezül. Aki jó keresztény: aki görög katolikus, megfizeti rendesen az egyházi adóját, eljár vasárnaponként a templomba, gyón és áldoz. Akit pap temet el, a temetőkerten belül ássák a sírját, és sírja fölött énekel a kántor...
 Az asszony nevetni kezdett, halkan, szinte hang nélkül. A pap lehajtotta a fejét, és egy követ kezdett el rugdosni a lábai alatt. a kő megmozdult, és halk görgéssel legurult a szederbokrok közé.

- Igen, ezen lehet nevetni, tudom. Mi is éreztük, hogy sok minden nincs rendben e körül. De... tudod, az ember mégis beletartozik valami közös... hogy is mondjam, valami olyan közös karámba, aminek a palánkjai régi szokásokból és törvényekből készültek, s melyek, bár nem láthatók, erősebbek, mint minden más karám... talán éppen azért nem láthatók."

(Wass Albert)

 

Az urszubeli leány

Az urszubeli leány

Az urszubeli leány

"Ne akarj mindenképpen rossz ember lenniNeked ez csak félig sikerülhet, s azt Te is nagyon jól tudod, mert egész életedben mindég csak félig sikerült. Félembernek lenni pedig nehéz érzés. Légy jó ember, s akkor egész is lehetsz." 

(Wass Albert)

feredes.jpg

Iskolafestés-mesefal

Iskolafestés-mesefal

Iskolafestés-mesefal

Gábor Áron Általános Iskola

gabor_aron.jpgA gyerekek álmodták, megterveztem, és együtt kiviteleztük! Egy fantasztikusan együttműködő csapat részesei lehettünk, köszönöm mindnyájatoknak, és főleg Sarmasági Andreának a képekért és a lehetőségért!

gabor_aron_rozsika.jpgA tanárok is besegítettek
gabor_aron_4.jpg

gabor_aron_2.jpg...és íme kész van!gabor_aron_3.jpg

süti beállítások módosítása